Nuvarande arbetsplats för sametingets anställda
Kiruna

Bygg sametingshuset nu

Sametingsledamoten Bengt Sevä vill att regeringen skyndar på bygget av sametingsparlamentet. Han har själv jobbat för projektet och anser att Sametingsparlamentet borde byggas nu när det är finanskris och lågkonjunktur.
- Det är nu det behöver investeras för att få ner arbetslöshetssiffrorna, tycker Bengt Sevä.

Bengt Sevä säger vidare att sametingsstyrelsen ska se till att föra fram budskapet till regeringen att parlamentsbyggnaden som ändå ska byggas bör vara ett objekt i ett krispaket.

Regeringen satsar 10 miljoner
Kanslichefen Ulla Barruk Sunna säger att 10 miljoner som den nya regeringen satsar från i år går till ett vanligt projekteringsarbete som fastighetsverket gör men bekostas av sametinget.

Regeringsföreträdare ger inget svar
Angående krispaketet säger stabschefen magnus Kindbom på jordbruksdepartementet att man regionalt ska föreslå åtgärder till ett krispaket senast 11 februari till en varselsamordnare för Norrbotten.

Uppdatering följer 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista