USA och Sverige

Rapplåt med jojk

I mars lanseras en raplåt som heter Bravehart i USA och Sverige. Det är Salife som Rappar och Ida Märak som jojkar på låten. Ida Märak bor i Stockholm men har sina samiska rötter i Jokkmokk och hon tvekade inte att vara med i projektet.

– Det är ett seriöst projekt och jag gillar sån här musik. Det är en bra changs. Speciellt när det är musik som jag skulle kunna lyssna på ändå, säger Ida Märak.
Hon tror att låten kommer att uppmärksammas eftersom den är så annorlunda.
– Jag tycker mest att det är kul att det är en hippopp låt med jojk och inte en jojk med hipphopp. Det är en låt som jag tycker är bra även om jojken inte hade varit där.
Reaktionerna har varit positiva, berättar Ida.
– Vi är en sån konstig blandning Salife är en svart Gambian, Amerikan, Svensk och så jag som är en liten lapp! Det har bara varit bra reaktioner!

Jenny Israelsson Skoglund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".