sametinget

Interna verksamhetsbudget bordlagd - extra plenum på fredag?

På sametingets plenum i Åsele så fick styrelse i går inte igenom sitt budgetförslag för den interna verksamheten 2009. Förslaget gäller omkostnader dels för den folkvalda delen och även för myndigheten.

Lars Wilhelm Svonni från partiet samerna la fram ett mot- och tilläggsförslag som bland annat innebar mer pengar till den folkvalda delen, det vill säga plenum och ledamöterna - och mindre pengar till kansliverksamheten.

Efter en lång diskussion beslutade plenum genom omröstning att bordlägga ärendet. Efter det har femton av tingets 31 ledamöter lämnat in en begäran om ett extra plenum för att behandla färdigt budgetfrågan - ledamöterna bakom kravet vill att det extra plenumet hålls i morgon fredag den 20 februari i Åsele.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".