Sametingets plenum kommer att samlas för ett extra plenum, dock inte i Åsele

Inget extra plenum på fredag

Det blir inget extra plenum i Åsele på fredag den 20 februari. Det har sametingets ordförande Sylvia Simma låtit meddela.

Med anledning av att sametingets plenum bordlagt ärendet om den interna budgeten för 2009 så har 15 av tingets 31 ledamöter begärt ett extra plenum. Syftet med det extra plenumet skulle vara att bli klara med budgetärendet.

Beslut efter samråd
Ledamöterna begärde att det extra plenumet skulle hållas i direkt anknytning till denna veckas ordinarie plenum, på fredag den 20 februari. Beslut om extra plenum fattas enligt sametingsordningen av sametingets ordförande efter samråd med styrelsen och presidiet.

På torsdagen meddelade sametingets ordförande Sylvia Simma från Samelandspartiet att det blir ett extra plenum, men inte på fredag. Orsaken är att kallelsen till plenumet ska enligt reglerna skickas ut minst två veckor innan plenumet. Sylvia Simma har ännu inte meddelat tid och plats för det extra plenumet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".