Karesuando

Tryckeriet trycker igen

Nu har tryckeriet Arctic Print i Karesuando AB, kommit igång med sin verksamhet igen efter konkursen den 15 december i fjol.
Dom har startat om i ny regi men verksamheten är i stort densamma.

Å på företaget tycker man att man går en ljus framtid till mötes. Så här tror platschefen Sten Ove Alatalo att företaget ser ut om 5 till 10 år.
”Om man tittar så långt fram i tiden så bör vara i alla fall kanske tre gånger så mycket folk som idag och har full beläggning på alla avdelningar som vi har nu plus att vi kanske har fler ben att stå på, det är ju så att hittar man en nisch som vi inte jobbar på men som det finns en stor efterfrågan på så är vi inte främmande att bredda oss ytterligare. Men det förutsätter att det finns en marknad som kan betala investeringen.”, säger Sten Ove Alatalo.

Stor bredd
Sten Ove Alatalo säger att företaget har 9 anställda för närvarande och det är nästan lika många som det var före konkursen och han berättar vidare att man har stor bredd på märkning av produkter som t.ex screentryck, brodyr, lasergravyr och digital tryck.
Sten Ove Alatalo menar också att företaget måste öka volymen för att nyttja anläggningen fullt ut och måste i så fall marknadsföra sig mer.

Kjell Marainen
kjell.marainen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".