Sametinget

Beslut om internbudget

Sametingsstyrelse har nu beslutat om en internbudget för Sametingets interna verksamheten – för att verksamheten sak fungera. Den ska gälla fram till det extra insatta plenum den 19 maj.

Eftersom sametingets plenum i Åsele inte kunde godta styrelsens förslag på internbudget, tog styrelsen en internbud för att verksamheten skulle rulla.
– Den var vi tvungen att ta beslut om så att vi har en internbudget till nästa plenum. Man bordlade hela det ärendet och det innebar att vi hamnade i ett läge där vi inte hade någon internbudget, säger Lars-Anders Baer.

Har ni gjort om den på något sätt för att möte den kritik ni fick?

– Eftersom den är bordlagd får vi inte röra på ärendet. Den preliminärbudget som vi tog det är den vi har beträtt tidigare. Och den här har inga kopplingar till det bordlagda ärendet för visso. Det tas ju upp när det väl kommer upp på plenum den 19 maj. I och med att det är bordlagt får vi inte röra på det.

Men verksamheten måste ju rulla?

– Det var väl av det skälet som vi var tvungna att ta den här budgeten så att det rullar vidare.

Anna-Maria Ahlen
anna-maria.ahlen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".