Norrbotten

Ungdomar spelar in cd-skiva

Till hösten ska Härnösands- och Luleå stift ge ut en samisk sångbok och en cd-skiva genom ett projekt. På cd-skivan sjunger barn och ungdomar från Karesuando och Soppero och under helgen var de samlade i Vittangi för att spela in sångerna. 

Solveig Labba saknade material, cd med sånger och sångtexter, till Kyrkans barn verksamheten i Övre Soppero. Material som kunde användas till sångträning.

– Jag saknade en cd-skiva som jag själv och barnen kunde lyssna på och sjunga till, säger Solveig Labba.

När hon sen tog kontakt med sin församling kunde projektet startas.

Ges ut till hösten
Projektledaren Evert Rikardsson berättar att man ska ordna en tillställning tillsammans med barnen när cd-skivan ges ut till hösten.

– Vi kommer nog att släppa den här cd:n tillsammans med barnen, någon liten kompgrupp och göra lite roligt runt det där, men sen är det meningen att annonsera och visa att det här materialet finns och kan användas, säger Evert Rikardsson.

Kjell Marainen
kjell.marainen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: