Hektisk påskhelg för polisen

Påsken är över för i år. Trots strålande sol och ledighet för många så har påsken en mörk baksida, alla trafik och skoterolyckor.

En 50-årig man hittades död intill en skoter i går på en väg mot Avvakko utanför Gällivare. Polisen vet ännu inte dödsorsaken men misstänker inget brott.

Polisen i Norrbotten har under påsken stoppat 13 rattfyllersister i bil och nio på skoter.

Förarbeviset kan bli indraget
Nästa vinter riskerar de skoterförare som begår trafikbrott att få sina förarbevis indragna. Enligt den gällande lagen så kan körkortet för bil bli indraget om du till exempel kör för fort på skoter. Men förarbeviset för skoter får du behålla. Men från oktober 2009 så kan polisen ta även förarbeviset.

Samlade renar 
Utanför byn Haddinge i Västerbotten så larmades räddningstjänsten efter att en privatperson hört rop från skogen. När räddningstjänsten och en polis kom fram till platsen så visade sig att ropen kom från en renägare som samlade renar inför vårflytten.  

John Tomas Idivuoma
john-thomas.idivuoma@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".