1 av 2
Caroline Johansson Kuhmunen ser fram emot en fortsättning av High School Musical
2 av 2
Stockholm

Caroline fortsätter på Göta Lejon

Hon har under våren gjort succé i musikalen High School Musical på Göta Lejon i Stockholm. Nyligen blev det också klart att det blir en fortsättning till hösten, då tillsammans med Kevin Borg i den manliga huvudrollen. Något som Caroline Johansson Kuhmunen ser fram emot.
 - Det är jätteroligt för det är ju aldrig klart om hur länge man kör en musikal, säger Carolina Johansson kuhmunen.

Caroline har tillsammans med den manliga huvudrollsinnehavaren David Lindgren och övriga ensemblen uppträtt på Göta Lejon under våren. Det har gått så bra att det blir en fortsättning på samma scen till hösten. Men efter att David Lindgren gått till en ny roll i musikalen Hairspray så ersätts han av idolvinnaren Kevin Borg.

– Det känns jättespännande, han är ju så söt och duktig. Hittills när vi har fotograferats och sjungit ihop så känns det bara jättekul så förhoppningsvis så syns det och blir bra.

Audition i Malmö 
Det hela började för över ett år sen, då åkte Caroline Johansson Kuhmunen ner till Malmö och uttagningen till den svenska versionen av disneymusikalen High School Musical. Bland 600 sökande så valdes hon ut till den kvinnliga huvudrollen som Gabriella och David Lindgren från Skellefteå fick den manliga huvudrollen som Troy.

Historien utspelar sig på gymnasiet East High där Gabriella och Troy får huvudrollerna i skolans musikal, de blir kära i varandra men ställs också inför en rad svåra prövningar.

Succé 
Under regissören Eva Rydberg hade High School Musical premiär på nöjesteatern i Malmö i september i fjol. Det blev omedelbar succé och musikalen flyttade till Göta Lejon nu i januari. Caroline tycker att det var bra att börja på en mindre och intimare scen men Stockholm är ändå ett stort steg framåt.

– Det är ändå centrat, med många teatrar och därför har det alltid varit en dröm att få spela på en stor scen i Stockholm. Det är så magiskt, det är balkong och dubbelt så mycket folk.

Caroline har varit tvungen att ta ett avbrott i gymnasiestudierna på Kulturama musikallinje, showen på Göta Lejon har tagit nästan all tid och hemresorna till Piteå har kanske inte alltid hunnits med. Det krävs engagemang och målmedvetenhet för att lyckas i den här branschen.

– Jag tror ändå att man för det första måste brinna för det man gör, men man får ju ut så mycket gott av det också så det har varit värt all blod, svett och tårar.

Barnprogram nästa? 
Sommarvärmen har nått Umeå där jag möter Carolina Johansson Kuhmunen utanför TV-huset. Hon är ledigt men trendigt klädd i vit tunika, uppvikta jeansshorts med svarta leggings. Hon är på ett strålande humör - det verkar ha gått bra då hon alldeles nyss har testat som programledare för ett barnprogram i SVT.

– Det var riktigt kul faktiskt, det har också varit en dröm sedan jag varit liten och det skulle vara jätteroligt att få göra det här också.

Sätter stort värde på naturen
Nyss fyllda 20 år har Caroline Johansson Kuhmunen redan hunnit få Piteå kommuns kulturstipendium. Tidigare i år var hon nominerad till Guldmasken, Sveriges privatteatrars föreningspris, för bästa kvinnliga huvudroll. Priset gick till slut gick till Helen Sjöholm i musikalen My Fair Lady.

Caroline har under sin uppväxt tillbringat mycket tid i naturen och då främst inom Luokta Mavas sameby var hennes mormor kommer i från. Och Stockholm i all ära - men naturen och fjällen är nåt hon fortfarande sätter stort värde på.

– Det är en stor del av mitt liv och jag klipper ju inte mina band med Norrland för att jag har flyttat, så det ligger varmt om hjärtat också.

Thomas Sarri
thomas.sarri@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista