Lannavaara

Sohppar Festivála växer

Nu till midsommarhelgen är det många festivaler runt om i Sápmi. I Lannavaara anordnas Sohppar Festivála, med artister som Hanna Nutti och Somby.

Sohppar Festivála har alltid funnits enligt Kristin Marainen Eira som är en av arrangörerna i årets sohppar festivala. I år har den växt ytterligare då man arrangerar en musikfestival i samband med midsommarfotbollsturneringen. Till Musikfestivalen kommer bland annat Hanna Nutti och gruppen Somby som vann årets Sámi Grand Prix.

Musikfestivalen är i Lannavaara och alla andra aktiviteter som fotbollsturnering och löptävling hålls i Övre Soppero. Festivalen börjar idag midsommarafton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: