Stockholm

Beslut idag - om överklagan av sametingsvalet

Det blev inget beslut vid Valprövningsnämndens möte i går när det gäller överklagandet av sametingsvalet. Valprövningsnämnden väntas besluta i frågan i dag.

Det är sametingspartiet Min geaidnu som har överklagat länsstyrelsens beslut att underkänna 84 röster i sametingsvalet eftersom ytterkuverten hade öppnats.

Enligt min geaidnu har Valmyndigheten inte informerat om att detta inte är tillåtet och därför kräver partiet att dessa 84 röster ska godkännas och inräknas i valresultatet.

Valprövningsnämnden väntas besluta i frågan i dag.

Lyssna på vår nyhetssändning halv fyra i eftermiddag eller läs här på webben, senare under dagen senaste nytt om Valprövningsnämndens beslut.

Jörgen Heikki
jörgen.heikki@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: