Arjeplog

Nya tävlingsformer vid Mikaeli firandet

I lördags anordnade Arjeplogs sameförening återigen Mikaeli firande, efter att det under några år legat vilande. I år anordnade man en speciell lassokastningstävling där man tävlade i lag i stället för individuellt.

Maria Labba sitter i Arjeplogs sameförenings styrelse och hon är mycket nöjd med arrangemanget som drog mycket folk till sporthallen i Arjeplog under lördagen.
Barn och ungdomar tävlade individuellt i Lassokastning men sedan tävlade man i lag i både skjutning och lassokastning på tid.

Nöjda vinnare
Nio lag ställde upp i lagtävlingen och finalen vanns av Team Emanuelsson med Mia och Åsa Emanuelsson, tillsammans med Peter Larsson. Tvåa kom Vainos pojkar med Vaino Persson, Dan Fjällman och Per Ole Oskal. Vinnaren Åsa Emanuelsson var nöjd.
– Ja vi vann, det var grymt bra. Vi var oslagbara på skyttet!

Har ni tränat mycket?
– Vi fick skjuta ett skott innan, säger Åsa Emanuelsson.

Vad tycket du om den här tävlingsformen? Är det något dom kan fortsätta med?
– Ja absolut, men man kan ha flera lag på plan, man skulle kunna ha tre eller fyra lag, så att det inte blir så utdraget, säger Åsa Emanuelsson.

Jenny Israelsson-Skoglund
jenny.israelsson-skoglund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".