Västerbotten

Länsstyrelsen vill ha vargmärkningspengar retroaktivt

Länsstyrelsen i Västerbotten ansöker om retroaktiv ersättning på 94 000 kronor, för arbete i samband med märkningen av den så kallade bullmarksvargen - det gäller bland annat helikopterkostnader.

Genom en ersättning så ökar Naturvårdsverket länsstyrelsens möjligheter att framöver förvalta de vargar som strövar in i länet, skriver länsstyrelsen i sin ansökan.

Bullmarksvargen befann sig i Västerbotten från hösten 2006 till våren 2008 och flera samebyar rapporterade problem med att vargen skingrade renhjordarna.

I april 2008, sköts Bullmarksvargen utanför ett renhägn i norra delarna av Västernorrland, efter att ha rivit ren och jagat renflockar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".