Mikael Lindblad, Umeå sameförening. Foto: Thomas Sarri
Västerbotten

Samiska veckan i Umeå tilldelas pengar

Umeå sameförening har fått 150 000 kronor av Västerbottens läns landstingsnämnd för regional utveckling för att genomföra samiska veckan 2010.

Arrangemanget består dels av aktiviteter i anslutning till sportlovsveckan, vecka 10, dels ett arrangemang i augusti 2010 i samband med 100-års jubileet av världens första jojkkonsert.

Umeå Sameförening svarar för samordning, marknadsföring och annordnandet av de profilarrangemang som ska ge en samisk prägel på veckan. Syftet med arrangemanget är att synliggöra och sprida kännedom om den samiska kulturen, historien och samhället.

Samiska veckan är ett samverkansprojekt med en mängd olika aktörer, där varje aktör genomför egna arrangemang med samisk anknytning. Det handlar om allt från kulturarrangemang, föreläsningar och utställningar till workshops och barn- och ungdomsaktiviteter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".