1 av 4
En glad projektledare, Britt-Inger Söderberg. Foto: Anna Maria Ahlen/SR Sameradio
2 av 4
I parken bjöds det på grillad ren. Foto: Anna Maria Ahlen/SR Sameradio
3 av 4
Katarina Rimpi invigningsjojkade varje marknadsdag. Foto: Anna Maria Ahlen/SR Sameradio
4 av 4
Huddinge

Jokkmokksdagar större än jokkmokks marknad

Jokkmokksdagarna i Huddinge drar mer folk än Jokkmokks marknad. I år var det tionde året som företagare från Jokkmokk åkte till Stockholm och ordnade marknad i Huddinge centrum. Med där var också artister, teater och lassokastning.
- Vi uppskattar att vi har cirka 50 000 besökare, säger Britt-Inger Söderberg som jobbat med arrangemanget.

- Vi har fler besökare än de har i Jokkmokk under marknaden, ler Britt-Inger Söderberg som är projektledare och ordförande i Jokkmokks företagarförening.

Det var inte bara försäljning, Katarina Rimpi jojkade och berättade sagor. Delta River band spelade. Teater Älvmöte, gav en föreställning. Och köerna var långa till renskavs- och korvförsäljningen.

Även undervisning och tävling i lassokastning arrangerades. Och det lockade en femårig Huddingebo som var med och tävlade.
– Jag heter Julius. Det kändes bra att kasta lasso. Sista försöket träffade jag. Jag vill fortsätta med lassokastning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".