Receptbok om älsklingsmat

Min älsklingsmat är titeln på en ny kokbok. Hundra menyer inspirerade från olika delar av världen, men ingen med samiska råvaror. Författare är Nilla Märak-Freeman.

Maten ska kunna tillagas av alla, och går i kärlekens tecken, säger Nilla Märak-Freeman, författare av boken.

- Alla recepten är skrivna för två personer. Så om du vill laga mat till någon som du tycker om, eller vill förföra, eller till någon som du redan älskar, säger Nilla Märak-Freeman.

En vän till Nilla Märak-Freeman frågade henne om hon kunde skiva en kokbok. Boken gavs ut lagom till "Alla hjärtans dag", därför heter den "Min älsklings mat".

I boken presenterar Nilla Märak menyer som är enkla att laga och behöver inte heller kosta mycket i inköp av råvaror. I boken finns recept för frukost, lunch och plockmat.

Jonny Skoglund
jonny.skogluns@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".