Tanken som blev verklighet

Igår blev tanken verklighet för Knut Harry Sivertsen när boken "Det hente i fjellene" lanserades. Boken är en tanke som Knut Harry Sivertsen från Beiarn ca 12 mil söder om Bodö i Salten, lekt med länge, och i går blev tanken verklighet när den lanserades i samband med ett pitesamiskt seminarium i Vestvatn igår.

Boken är en samling historier som är både självupplevda men även berättade av släkt och vänner och tanken till boken kom redan för många år sedan.

- Första tanken om en bok väcktes redan 1963. Då låg vi, jag, min bror och en vän uppe till fjälls på ripjakt, säger Sivertsen.

Boken innehåller många olika berättelser både om oknytt och sånt som hänt i fjälltrakterna kring Beiarn. Det är både självupplevda men även berättade historier som han hört som barn, av sin far och farbror.

Boken är utiven i samarbete med Sametinget, Fylkeskommun och Arran i Tysfjord.

Knut Sivertsen har länge skrivit ner olika berättelser på pappersbitar som sedan hans fru och dotter datoriserat.

Jenny Israelsson Skoglund
jenny.israelsson.skoglund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista