Orange snökäppar försvinner

Vägverket har fattat beslut om att ta bort de orange snökäpparna. Kritikerna tycker det hotar nollvisionen för dödsoffer i trafiken.

Vägverket har fattat beslut om att ta bort de orange snökäpparna. De ska ersättas med träkäppar svagt målade i självlysande färg på toppen, skriver Nya Lidköpings Tidning.

Kritikerna tycker det hotar nollvisionen för dödsoffer i trafiken.

Boende på landet befarar att olycksriskerna ökar, särskilt vid dis och dimma. Både Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF, och lokala ledningen för Vägverket i Mariestad kritiserar beslutet.

Verket förklarar att käpparna inte varit till för vanliga trafikanter utan för snöröjarna.

-Min omedelbara reaktion är att snökäpparna inte enbart ska vara till för snöröjarna, utan för alla trafikanter, säger NTF:s Putte Hansson till NLT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista