Sarek vann allahelgonacupen

– Det var superkänsla att vinna finalen, det är faktiskt en av de bättre segrarna för att vi blir ju äldre hela laget, men vi kommer hit med en djävulsk inställning, sa matchhjälten Leif Länta som gjorde bägge målen för Sarek i Finalen. Allahelgonacupen i fotboll avgjordes i Malmberget för 24 året i rad. I år var det Sarek If som drog det längsta strået i herrturneringen när man slog Team Ofoten med 2 - 1.  

– Vi hade ju inga förväntningar på oss själva så det är en av anledningarna att det gick bra. Jag vet också att  många av dom här renskötarkillarna är ruggigt bra tränade just i år, vilket har visat sig under sommar same-SM så det gör att vi håller hela turneringen, sa matchhjälten efter finalen.

Sjangrila vann också
Damernas final spelades mellan Sjangrila och Sálto sáme seabre, och det var det ingen överraskning att Sjangrila kunde vinna finalen med 1 - 0, lagen hade tidigare mötts i gruppspelet och Sjangrila hade då skaffat sig ett psykologiskt övertag genom att gå segrande ur den kampen. Ann Solbritt Logje med rutin från samelandslaget blev turneringens bästa målgörare och det var också hon som gjorde segermålet i finalen. Det var andra gången hon var med och vann turneringen. Så här kommenterade hon mötet med Sálto sáme seabre.
– Dom överraskade oss, dom var mycket bättre i finalen än när vi mötte dom i gruppspelet.

Bästa målvakter
Arrangörerna korade även de bästa målvakterna i turneringen och där gick priserna till Sjangrilas Marianne Blind och Sarek if:s Andreas Andersson.

Bästa spelare
Till bästa spelare utsågs Sjangrilas Kristine Hagen och Leif Länta, Sarek IF. Flest mål gjorde Ann Solbritt Logje med fem fullträffar, i herrarnas turnering så delades skytteligasegern mellan Sebastian Stålnacke från Gällivare sameförening och Gustav Pirak från Sareks If. Båda gjorde fyra mål.

John Kuoljok

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista