FOLKETS RÖST

Sameradion ger plats för din åsikt

SR Sámi Radio öppnar från och med idag möjligheten för dig som läsare att kommentera artiklarna här på vår hemsida. "Webben ger oss möjligheter att öppna oss mot publiken, ta del av dess åsikter, reaktioner och insikter", säger kanalchefen Ole-Isak Mienna.

Kommenteringsfunktionen användes på allvar första gången i våras i samband med sametingsvalet. Detta gjordes på SR Sámi Radios och SVT Sápmis gemensamma valwebbsida, www.sametingsvalet.se.

Möjligheten att kommentera artiklarna togs emot positivt och resulterade i närmare 2000 enskilda kommentarer.

 – Det var otroligt glädjande att se ett sådant engagemang och det visar också att det här är något som behövs, säger dåvarande webbredaktören Thomas Sarri.

Från och med idag öppnar SR Sámi Radio alltså en fast kommenteringsfunktion på nyhetsartiklarna.

 – Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst och Sameradion är en del av Sveriges Radio. Vi bör därför engagera oss i att kommunicera på alla upptänkliga sätt med just allmänheten, säger Ole-Isak Mienna.

Publiken inbjuds därför nu att medverka på webbplatsen genom möjligheter att kommentera enskilda artiklar/inslag. Var med och tyck till du också!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".