Tjuvjakt på älg i tärnabyområdet

Under den gånga helgen inträffade en misstänkt tjuvjakt på älg i Tärnabyområdet i Västerbotten. Polisen utreder saken och två män misstänks för brottet.

Under helgen har två älgar skjutits olovligen i Tärnabyområdet och polisen utreder saken. De båda männen som delgivits misstanke om brott är i 30-40 årsåldern. Polisen har förhört dem och gjort husrannsakan i deras bostäder och nu är männen släppta i väntan på den fortsatta utredningen.

I samband med husrannsakan beslagtogs männens vapen och köttet från en av de skjutna älgarna. Förundersökningsledaren Torbjörn Fjällström vid polisen i Lycksele säger till Sameradion att männen gjort vissa erkännanden, men att bevisen måste säkerställas innan eventuellt åtal kan väckas.

Från den första november och året ut är det endast tillåtet med jakt på årskalvar inom Storumans kommun. De två älgar som skjutits under helgen var vuxna djur.

Thomas Sarri
thomas.sarri@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".