KOLA SÁMI RADIO

Sameradion i Ryssland riskerar konkurs

Direktören Alexander Paul på Kola Sámi Radio riskerar fängelse, eftersom de anställda inte har fått nån lön på tre månader och har obetalda räkningar på 350 000 rubel, vilket är över 80 000 svenska kronor.

Statsadvokatkontoret och skattemyndigheterna i Ryssland kräver att direktör Alexander Paul ordnar upp ekonomin - annars kan han hamna i fängelse, rapporterar Oddasat.

Alexander paul säger till oddasat att han får dagligen påringningar från kontrollmyndigheter, men han kan dessvärre inte svara på exakt när problemen ska lösas.

Samerådet äger 90% av Kola Sámi Radio och Inger Anne Äärelä som är styrelseledamot i Samerådet, säger att man ska undersöka situationen och hon tror inte att det är omöjligt att hjälpa radion ur krisen.

- De har skulder under 10.000 euro, det är inte så mycket, men det är viktigt att vi vet vad pengarna går till, säger Inger Anne Äärelä.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: