Sametinget

Avslag på startstödsöverklagan

I går beslutade kammarrätten i Sundsvall att avslå två överklaganden från personer som fått avslag på sina ansökningar till Sametingets om startstöd för unga rennäringsföretag.

Dessa personer hade först överklagat till Länsrätten som hade givit dem rätt, med motiveringen att de uppfyllde de formella kraven enligt förordningen för landsbygdsutvecklingsåtgärder och Sametingets genomförande strategi för landsbyggdsprogrammet. Dessa dommar överklagade Sametinget till kammarrätten.
Kammarrätten upphäver med de nya dommarna länsrättens beslut, med motivationen att de sökande visserligen uppfyller de formella kraven, men att det även måste tas hänsyn till att det finns en begränsad tillgång på startstöd.

 SR Sameradion

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: