Sofia Jannok "Grammis"nominerad

Sofia Jannok är en av tio artister som nominerats till en grammis i klassen folkmusik/visa. Fram till nu i midnatt pågick en publikomröstning via sms och internet.

Nu på onsdag (16 december) offentliggörs det vilka fem artister som går till slutnomineringen i Grammis, som är ett av Sveriges största musikpriser.

Det återstår alltså att se om Sofia Jannok har tagit sig vidare dit, med albumet Ássogáttis.

Den 15 januari är det grammisgala i Stockholm och då delas priserna ut i de olika kategorierna.

Grammisgalan är Sveriges äldsta och bredaste musikpris. Grammis syfte är att uppmärksamma och premiera artister, musiker och kreatörer.

Grammis är ett svenskt musikpris som sedan 1969 delas ut på den så kallade Grammisgalan varje år. Den hade 15 års paus från ungefär 1972 till dess att den återupptogs 1987 på nytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: