Östersund

Tingsförhandlingar om jaktbrott

I början av veckan hölls rättegång vid Östersunds tingsrätt mot den man som misstänks ha jagat en järv med skoter och skjutit den.

Händelsen som inträffade för drygt två år sedan, och ska ha inträffat i Härjedalen, nära gränsen till Dalarna. Åklagaren Christer B Jarlås ville ha honom fälld för jaktbrott.

Mannen förnekar att han skjutit någon järv, men erkänner att han varit i området.

Åklagaren yrkade på grovt jaktbrott och menade på att mannen brutit mot flera bestämmelser, genom att han dödat ett fridlyst djur i ett naturreservat och dessutom jagat från skoter. Brottsrubriceringen är grovt jaktbrott och kan ge upp till fyra års fängelse.

Rättegången inleddes i måndags och avslutades igår. Mannen hävdar att han inte har med saken att göra och att han inte dödat någon järv.

 - Sammantaget finns ingen bevisning som styrker att min klient är skyldig. Vi yrkar naturligtvis att åtalet ska ogillas, säger advokat Lars Ederwall, mannens försvarare, till Östersundsposten.

Östersundsposten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista