Jämtland

Länsrätten positiv till vindkraftspark på Glötesvålen

Mittådalens samebys överklagan till länsrätten om vindkraftspark på Glötesvålen får inget gehör. Länsrätten bedömer att vindkraftsparken inte ska föra med så stora olägenheter för rennäringen, därför avslår man Mittådalens samebys överklagan.

Vindkompaniet har ansökt om bygglov för maximalt 30 vindkraftverk på Glötesvålen, ett bygglov som beviljats av Härjedalens kommun och länsstyrelsen i Jämtland.

Länsrätten anser att en vindkraftsetablering kan medföra en viss störning för rennäringen, men sammantaget anser man att det inte finns tillräckliga skäl för att inte bevilja sökt bygglov, därför avslår man överklagan från samebyn. Det här skriver Länstidningen i Östersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista