Henrik Päiviö och Roland Hannu fyller på tankarna på bensinstationen i Kiruna. Foto: Olof Sarri.
GIRON-YSTAD

Skoterinsamling för Haiti

På tisdag förmiddag lämnade Roland Hannu och Henrik Päiviö Kiruna på skotrar med Ystad i sikte. Syftet är att samla pengar till de nödställda i Haiti.

Treriksröset - Ystad! På skoter!

På måndag startade Henrik Päiviö och Roland Hannu sitt stora projekt. På varsin skoter ska de alltså färdas genom hela Sverige och på vägen samla in pengar till de krisdrabbade i Haiti.

Färdvägen är: Treriksröset-Kiruna-Piteå-Umeå-Sundsvall-Gävle-Örebro-Växjö-Sölvesborg-Ystad.

Men starten från Treriksröset blev senare än beräknat på måndag och de två var framme i Kiruna först sent natten mot tisdag efter att ha avverkat 22 mil. På tisdag förmiddag lämnade de Kiruna och fortsatte mot Piteå.

Både Henrik Päivö och Roland Hannu är vana vid att utsätta sig för prövningar. De har bland annat deltagit i Fjälldraget oräkneliga gånger och tillsammans vunnit äventyrstävlingen Kebnekaise Classic 1995. Återstår att se hur uthålliga de är på den här färden och hur mycket pengar de lyckas samla in till Haiti.

Thomas Sarri
thomas.sarri@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".