Fotbollstadion Silvio Piola. Foto: Sigve Nedredal/NRK

Håkan Kuorak kan bli fotbollspresident

Det samiska fotbollsförbundets valnämnd beslutade på tisdagskvällen att föreslå Håkan Kuorak som president och Anne Kristine Balto till vicepresident i fotbollsförbundet.

Ordförande Per-Erik Kuoljok säger att de två har de rätta kvalifikationerna och att Håkan Kuorak med sina 14 år i förbundet är en viktig person med ett stort nätverk, som går på alla möten och gör ett bra jobb.

- Jag tror att han har mycket att komma med och varför inte ge en duktig person som honom en chans?

Så här säger Håkan Kourak själv om sin eventuella framtid som president och fotbollens utmaningar.

- Utmaningen är att få stora sponsorer och pengar, vi behöver pengar.

Men han betonar att det viktigaste inte är pengarna, utan att de faktiskt syns. Han tror på en stark framtid för den samiska fotbollen.

- Den största uppgiften är att synas. Vi måste visa hela världen att vi spelar fotboll och deltar i internationella sammanhang.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".