Idrott

Inget vinter-SM på svensk sida

Det blir inget vintersamemästerskap i år på svensk sida. Lycksele sameförening har lämnat återbud till att stå som arrangör för tävlingarna.

Men för att möjliggöra för medlemmar i SSIF att delta i ett vintermästerskap, så har SSIF:s styrelse beslutat att omfördela det utlovade arrangörsbidraget på 30 000 kronor, till rese- och logikostnader för deltagande i samemästerskapen i Enare i Finland.

SSIF:s styrelse har även beslutat att inför nästa års vinterSM (2011) höja arrangörsbidraget till 50 000 kronor. Enligt SSIF är det viktigt att säkerställa att ett vinterSM genomförs, bl a för att uttagning till deltagande i AWG, (arctic winter games) sker utifrån tävlingarna.

Kristina Nutti
kristina.nutti@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista