Skellefteå

Sametingsledamöter förhandlar om ny styrelse

Sent igår kväll kallade styrelseordförande Sara Larsson alla partiledarna till möte. Det efter att partiet Guovssonásti meddelat att de hoppar av Sametingets styrelse. Partiet Samernas Lars Wilhelm Svonni vill på onsdagen få en redogörelse från mötet.

Direkt när Sametingets plenum i Skellefteå inledde mötet tog Lars Wilhelm Svonni, partiet samerna, till orda:
– Det skulle vara klädsamt att Sara Larsson redogör vad som hände under det mötet, sa han.Pressad styrelseordförande
En till synes trött Sara Larsson stegade fram till talarstolen och gav följande svar:
– Igår kväll sammankallade jag partiledarna för att ställa frågan om det finns möjlighet att få samtliga partier som har möjlighet att finnas med i styrelsen enligt en proportionellt vald modell.

– Vi diskuterade och kom fram till att vi fortsätter mötet idag och ärendena på dagordningen tills vidare. Och fortsätter diskussionerna därefter, sa Sara Larsson i talarstolen. 

 

Thomas Sarri
thomas.sarri@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: