Demonstration mot Cold response

På grund av militärövningarna Cold Response kommer en manifestation att hållas i Riksgränsen imorgon lördag. Cold Response kommer att hålla till i Sverige mellan den 27 feb och 5 mars. Det är första gången någonsin som övningarna sker på svensk mark.

Arrangörer för demonstrationerna är Ung Vänster och Vänsterpartiet, tillsammans med Miljöpartiet och Kvinnor för fred, som tidigare demonstrerat mot samma sak i Kiruna.

Olle Keijonen är ordförande för Ung Vänster i Kiruna och komemr att vara en av de som hålleri demonstrationerna imorgon. Han fruktar att Cold Response är ett sätt för Sverige att smygansluta sig till Nato.

- Det är också en symbolisk fråga, vi vill inte att det ska bli som i Afghanistan. Vi vill uppmärksamma folk på att Sverige kommer gå med i NATO, vilket kommer innebära att fler svenskar dör, och dödar.

Också under övningarnas sista dag, den 5 mars, hålls en manifestation, på Kupoltorget i Kiruna.

Frida Fernqvist
frida.fernqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista