Foto: Björn Larsson Ask/SvD/SCANPIX

Jiingevaerie godkänner vindkraftpark

Idag kom beslutet som leder till att Ragunda kommun får sin första vindkraftpark. Miljö- och byggnämnden ger bygglov för 6 vindsnurror på Storrisberget.

Det är företaget Ragundavind, med säte i Göteborg, som nu får bygga 6 vindkraftverk på Storrisberget. Och det kom som ett glatt besked för initiativtagaren och markägaren Per Bergvall.

- Det är en stor märkesdag. Det är med tacksamhet och glädje vi konstaterar att bygglovet kom.

Även Jiinjevaerie sameby har godkänt planerna efter dialog med markägare, företag och kommunen.

- Vi fick ju tidigt vara med och tycka till och ha en öppen och fin dialog med företaget. Det är ju ofta det felet många vindkraftetablerare gör, att de liksom tittar på kartan och säger "här ska vi sätta vindkraft" utan att de frågar någon först. Vi är ju inte emot vindkraft, blir de bara satt på rätt ställe så är ju det en jättebra satsning, säger Antaris Persson vid Jiingevarie sameby.

Även planerna på en stor vindkraftpark i närheten av Borgvattnet kom ett steg närmare ett förverkligande i dag. Miljö- och byggnämnden i Ragunda kommun bestämde sig nämligen att dra tillbaka sitt överklagande efter ett samtal med Stadskraft.


SR Jämtland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista