Foto: Björn Larsson Ask/SvD/SCANPIX

Inget beslut om vindkraftverk

Det belv inget beslut om en vindkraftspark i Åre kommun idag. Hälften av ledamöterna i kommunfullmäktige begärde återremittering av vindkraftplanen i Åre kommun, rapporterar SR Jämtland.

Två helt motstående åsikter, de som inte alls vill ha någon vindkraft och de som vill utveckla vindkraften fullt ut på kalfjället, gick i hop och röstade för återemiss av hela översiktsplanen. Syftet med återremissen var att båda grupperna med helt olika åsikter om vindkraften ville tydliggöra sina ståndpunkter.

- Min bedöming är att beslut om vindkraften bara skjuts på framtiden och att kommunstyrelsen kommer fram till samma slutsats en gång till, dvs att vindkraftsparken placeras i Moskogen, säger Eva Hellstrand centerpartistiskt kommunalråd i Åre kommun.

Nu kommer översiktsplanen tillbaka till kommunstyrelsen. Ledamöterna ska återigen ta beslut om planen sedan kommer den tillbaka till kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista