Tio pinnar i luften är en antologi av Skolverket med sagor, sånger och gåtor på nationella minoritetsspårk och på svenska.

Ny bok med sånger och sagor på minoritetsspråk

Skolverket ger nu ut en en bok med namnet "Tio pinnar i luften", med sagor, sånger och gåtor på de nationella minoritetsspråken (Finska, Jiddisch, Meänkieli, Romani chib, Samiska) samt på svenska.

Boken har redigerats av Gunilla Lundgren och illustrerats av Amanda Eriksson. Den är i första hand tänkt till grundskolan och kan användas vid undervisning om nationella minoriteters språk och kultur.

Boken ska hjälpa alla elever att få kunskaper om de nationella minoriteterna och är också till för elever som inte har tillgång till modersmålsundervisning.

Frida Fernqvist

frida.fernqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista