Misstänks ha dödat järv

Tingsrätten i Luleå har idag beslutat att en man i 30 årsåldern ska häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott på järv i Norrbotten.

Förra veckan hittade en av Länsstyrelsens naturbevakare en dödad järv i Arjeplogsfjällen. Polisen undersökte platsen på torsdag kväll och under helgen anhölls en person misstänkt för grovt jaktbrott.

Idag har Luleå tingsrätt på åklagarens begäran beslutat att den misstänkte ska häktas i väntan på den fortsatta utredningen. Mannen som är i 30 årsåldern är på sannolika skäl misstänkt för att ha dödat järven i fråga. Det är den högre misstankegraden.

Motiveringen till häktningen är risk för att mannen gömmer undan bevis eller på annat sätt försvårar utredningen. Mannen själv förnekar brott.

Åtal ska vara väckt inom 14 dagar, annars släpps den misstänkte på fri fot.

Thomas Sarri
thomas.sarri@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista