SAMETINGET

Vill förtydliga utbildnings- och forskningspolitik

Sametingets styrelse har idag träffat företrädare för Umeå Universitet. Sametingets styrelseordförande Sara Larsson säger att mötet är ett led i att skaffa underlag för en tydligare utbildnings- och forskningspolitik i Sametinget.

Sametingets styrelse har idag träffat företrädare för Umeå Universitet.

Sametingets styrelseordförande Sara Larsson säger att mötet är ett led i att skaffa underlag för en tydligare utbildnings- och forskningspolitik i Sametinget.

Diskussionerna rörde bland annat det fortsatta arbetet med ett nationellt center för samisk forskning. Å i det fallet handlar det enligt Sara Larsson om att utveckla verksamheten på Vaartoe, centrum för samisk forskning på Umeå Universitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista