SAMETINGETS PLENUM

Jonsson ny kanslichef

Fram till att nye kanslichefen Patrik Kansa intagit sin post så är Lars-Ove Jonsson tillförordnad kanslichef. Men kritik riktas mot att ingen information utgått om detta.

I väntan på att Patrik Kansa ska tillträda som kanslichef i juli tar näringslivschefen Lars-Ove Jonsson över rodret på Sametingets kansli.

Samernas ledamot Lars-Jonas Johansson pekar på att styrelsen inte nämnt något om det här och han kritiserar Sametinget för bristfällig information.

Styrelseordförande Sara Larsson håller med.

 – Det har inte fungerat tillfredsställande.

Sara Larsson menar dock att bättring är på gång och hon syftar bland annat på att Sametinget har fått klartecken från regeringen att anställa en politisk sekreterare. Det blir först en provanställning från juni till sista september.

Sametinget i Norge har idag redan politiska sekreterare anställda. Politiska sekreterarens uppgift ska bland annat vara att internt informera och bereda ärenden.

Lars-Ola Marakatt
lars-ola.marakatt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: