KULTUR

Anja Storelv spelar i Saltoluokta

I helgen är det Saltoluokta Folkmusikfestival i Jokkmokksfjällen. För Anja Storelv och hennes band som släpper en skiva i början av nästa år blir festivalen extra spännade.

För 34:e gången arrangeras en av Sveriges få festivaler i väglöst land och Anja Storelv tycker att det är en speciell miljö att uppträda i som artist. Med rötter i norra Norge och med ett samiskt ursprung som såklart påverkar musiken ser Storelv fram emot fredagens konsert i Saltoluokta.

- Det är ju egentligen en ganska liten festival. Men en väldigt intim festival. Det är helt fantastiskt har vara är uppe. Det är en väldig tacksam publik att spela för. Allt ifrån folk som kommer vandrade ner från kungsleden som inte har en aning om att det pågår en festival på platsen till de som kommer tillbaka till festivalen år efter år, säger Storelv.

Som artist gör hon sitt andra besök på festivalen, och hon ser fram emot smygpremiären.

- Det kommer bli en hel del nya låtar så det ska bli spännde att få se reaktionen hos publiken när det kommer massa nya låtar. Det ska bli riktigt kul, säger Anja Storelv.

Marica Blind
marica.blind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista