Johan Kitti ger ut en ny CD

I veckan håller Svenska sametingets kulturråd möte där de ska besluta om vem som får projektstöd. En som har sökt är Johan Kitti, som ska ge ut en ny CD-skiva med kristna sånger och psalmer.

Johan har länge tänkt att ge ut en CD med kristna sånger och detta var ett ypperligt tillfälle för honom. Johan Kitti tror att denna CD kan attrahera främst äldre och kristna personer. Än så länge är han ensam om att sjunga på CD:n, men de kanske tar in någon gästartist.

Johan Kitti väljer själv vilka psalmer som ska vara med och han kommer att prioritera psalmer från Karesuandoområdet. Han kommer bland annat att använda sig av översättningar från finska psalmer, så kallade sions sånger.

Det finns många sångare i Johan Kittis släkt och sången har alltid varit viktig för honom.

Sara Björne
sara.bjorne@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: