Eskil Erlandsson (C). Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Stockholm

Han ska ta hand om landsbygden

Eskil Erlandsson, Jordbruksminister med ansvar för samefrågor, får fortsatt förtroende av statsminister Fredrik Reinfeldt. Nu som statsråd för landsbygdsdepartementet.
- Att hålla ekonomin i balans är viktigt. Vi kommer att fortsätta sänka skatten för låg- och medelinkomstagare, sa Reinfeldt i sin regeringsförklaring. Han pratade också om att hela landet ska leva.

Fredrik Reinfeldt fortsätter att hålla hårt på arbetslinjen. Det sa han i sin regeringsförklaring. Han vill få in unga i arbetsmarknaden, med sänkta arbetsgivaravgifter. Men han vill också få de äldre att jobba längre. Alliansen kommer också att satsa på lärlingsutbildingar.

När ministrarna presenterades presenterades samtidigt ett nytt departement. Landsbygdsdepartementet. Eskil Erlandsson som haft ansvar för Jordbruksfrågor och samefrågor får fortsätta som statsråd för landsbygdsdepartementet.

Jan Björklund, fp och Nyamko Sabuni, fp,blir statsråd för Utbildningsdepartementet. Andreas Carlgren fortsätter som miljöminister. Lena Adelsohn Liljeroth fortsätter som kulturminister. 

Lars-Ola Marakatt
lars-ola.marakatt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".