1 av 8
2 av 8
Sametingets plenum.
3 av 8
Sametingets administrativa handläggare Siri Persson skymtar bakom mikrofonerna och hon får sällskap av presidiet Stefan Mikaelsson, Margret Fjellström och Mona Persson.
4 av 8
Hanna Sofi Utsi i talarstolen. Foto: Johnny Skoglund.
5 av 8
6 av 8
Lars Wilhelm Svonni talar till församlingen.
7 av 8
Sametingets kulturchef Kajsa Huuva vid datorn. Foto: A-M Ahlén.
8 av 8
Sylvia Simma.
Östersund

Gamla beslut ska inte verkställas

Frågorna är många som Sametingets plenum ska besluta om under sitt möte i Östersund. Men hur länge ska besluten vara möjliga att verkställa? Nu har de bestämt att styrelsen endast ska verkställa beslut som är högst ett år gamla.

Plenum har beslutat att ärenden som är äldre än ett år, till och med juni 2009, inte ska verkställas av styrelsen. Anledningen är att många av dessa beslut anses vara inaktuella.

Är det någon av ledamöterna som tycker det är fel att avskriva ett beslut är det alltid möjligt att lämna in motionen på nytt för beslut i plenum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".