"Min resväska gapar tom"

De här sista dagarna har varit fullbokade av olika intervjuer och det är kul när medierna vill uppmärksamma mitt deltagande i Liet Lávlut.

Jag har just anlänt till jobbet från morgon i P4 Norrbotten och kan konstatera att det är första gången jag sitter i en radiostudio, jag skulle helt klart kunna tänka mig att prata i radio oftare.

Jag jobbar mina sista timmar före avresan i morgon och nu på eftermiddagen kommer Nordnytt hem till mig för att göra ett reportage och det känns faktiskt lite pirrigt.

I går kväll fick jag ett glädjande besked via telefon, Landstinget går in med 10 000 kr extra för omkostnader för resan. Vi flyger till Paris tidigt i morgon och är där vid lunchtid då ska vi möta upp min syster Ann och sen köra ner till Lorient med minibuss.

På det viset kommer vi att få se en del av Frankrikes landbygd och jag tror att det kommer att bli en minnesvärd resa. På bilresan får vi gott om tid att fila på stämmorna, på vissa ställen i låten sjunger vi i tre stämmor, ursnyggt. Jag oroade mig lite för hur vi skulle hitta vägen dit ner, men vad gör man utan goda vänner.

Jag fick låna en GPS som ska guida oss de 50 milen ner till Lorient. Så som ni förstår är detta lite av ett äventyr och det känns otroligt spännande.

Min resväska gapar tom hemma på golvet, jag har svårt att packa i god tid så om jag känner mig själv så kommer jag att packa sent i kväll. Men det är mycket kvar av den här sista dagen hemma som att städa lite innan reportern från Nordnytt kommer.

Pia Maria Holmgren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista