Pia-Maria Holmgren

"En härlig känsla och stämning i festivallokalen"

Finaldagen vaknade jag och kände mig utvilad och taggad. Vi hade ett bra genrep på eftermiddagen och installerade oss i logen.

Efter en god fransk middag med en smarrig efterrätt samlade vi oss åter i logen och inväntade vår tur att gå upp på scenen. När det var en låt kvar till oss blev jag och bandet hämtade till en annan loge som låg närmare scenen och där peppade vi varandra innan det var vår tur att gå in på scenen. Scenen hade en ridå som vi fick vänta bakom tills vi var presenterade och när ridån var helt öppen började bandet att spela.

Det var en härlig känsla och stämning i festivallokalen och jag och bandet gav allt och kände oss nöjda med uppträdandet.

Röstningen gick inte min väg men jag har gjort mitt bästa och känner mig nöjd.

Gruppen Orka från Färöarna var juryns vinnare och R.Esistence in dub från Italien var folkets vinnare. Bidragen var en salig blandning av olika musikstilar och att tävla i musikstilar som är så olika är svårt, jag vet inte själv vem jag skulle ha korat som vinnare.

Efter prisutdelningen tömde vi logen och begav oss till hotellet igen, lite besvikna över 9 platsen men med vetskapen att vi hade gett 100 % under finalen. Att vara med i Liet-Lávlut var en fantastisk upplevelse och ett minne för livet.

Tidigt på söndag morgon var vi ett slitet gäng som samlades för hemfärd utanför hotellet och det snöade stora blöta flingor. När vi närmade oss Paris och insåg att vi hade gått om tid kvar, innan planet skulle gå, bestämde vi oss för att åka förbi Eifeltornet och Triumfbågen. Det var förstås en upplevelse.

Jag hängde ut genom fönstret och fotograferade som en riktig turist ska göra. Min syster Ann lämnade vi av mitt i de tjusiga shoppingkvarteren i Paris, hon skulle stanna en dag till. Hon skickade SMS senare och berättade att hon hade hittat ett mysigt Parisiskt hotell. Jag hade också gärna stannat kvar en dag till.

Efter 17 timmars resa var jag så hemma i Luleå igen, trött men fylld av fina upplevelser och minnen.

Det är skönt att vara hemma igen och som projektledare, reseledare och sångerska känner jag mig nöjd över att allt har gått bra.

Och jag känner mig definitivt redo för nya äventyr.

Pia-Maria Holmgren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista