Karesuando

Barnen kunde inte gå till skolan idag

Sameskolan i Karesuando har varit stängd idag. Det har varit ett elavbrott (på grund av en trasig säkring) mellan 01.00 inatt till 08.00 i morse enligt Ann-Kristin Sikku, rektor på Sameskolan i Karesuando.

Ann-Kristin Sikku berättar att det bara var 13,5 grader inomhus och det var för kallt för att kunna hålla undervisning i skolan. Och skolarbetet som eleverna missar får de ta igen senare, säger Sikku. 

Enligt Vattenfalls kundinformation på nätet skulle det vara ett planerat elavbrott i Karesuando mellan 01.00-01.15. I kontakt med Vattenfalls kundservice kunde de inte hitta någon information eller anmälan om något längre avbrott.

SR Sameradion

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista