Lars-Nila Lasko, Foto: Johnny Skoglund

Verddeviessu utan bidrag

"Vi har begärt en omprövning av beslutet"
0:25 min

Det samiska centret mot diskriminering och rasism, Verddeviessu får inget bidrag från Ungdomsstyrelsen. Verksamheten bedöms inte uppfylla kriterierna.

Verddeviessu hjälper vanliga människor som behöver hjälp eller stöd i diskrimineringsfrågor. Ungdomsstyrelsen har uppdraget att fördela tio miljonerna som regeringen avsatt till anti-diskrimineringsarbete.

Verddeviessu har ansökt om 600.000 kronor i verksamhetsstöd, men fått avslag alltså. Men Verddeviessus ordförande Lars Nila Lasko ger sig inte utan kommer att vända sig till ungdomsstyrelsen igen.

 – Vi har begärt en omprövning av beslutet, det är en handläggare som har behandlat ärendet och han har nog inte läst ansökan helt enkelt, säger Lasko.

 – Han har säkert bara varit stressad och sett att de fanns ett samiskt namn och tänkt att vi sysslar enbart med diskriminering för samer och inte med de andra diskrimineringsgrunderna, säger Lars Nila Lasko.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".