FRIIDROTT

Både guld och brons i SM

Mathias Johansson från Nedre Soppero IK tog längdhoppsguld i junior-SM i friidrott som avgjordes i Stockholm i helgen. Det följde han upp med ett brons i tresteg.

I helgen hölls inomhus-SM i friidrott i Sätrahallen i Stockholm. En av dem som stod för den absolut bästa underhållningen under lördagen var 20-årige längdhopparen Mathias Johansson från Kiruna.

Johansson gjorde sitt livs hopp och lyckades med ett personrekord på 7.29 meter, vilket också räckte till en guldmedalj.

Men det var med knapp marginal som han bärgade guldet. Silverhoppet var endast fem centimeter kortare och det stod IFK Göteborgs Adam Johansson för, han hoppade 7.24 meter.

På söndagen bärgade Mathias Johansson ännu en medalj. Då tävlade han i tresteg och tog SM-brons. I sitt tredje försök hoppade han 14 meter och 33 centimeter.

Mathias Johansson bor numera i Holmsund utanför Umeå, men är uppvuxen i Kiruna och tävlar för Nedre Soppero IK.

Om en vecka den 26-27 februari kommer han att tävla i stora inomhus-SM i friidrott som avgörs i Göteborg. Där ställs han mot hela sverigeeliten, bland andra Michel Tornéus som har hoppat 8.10. 

Thomas Sarri

Thomas Sarri

Sameradion
070-269 61 62

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: