Ett vargliknande djur syntes i Falun under tisdagen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Leif R Jansson/ Scanpix.
Falun

En stadsflanerande varg?

Det kan ha varit en varg som syntes på fyra olika platser i centrala Falun under tisdagen. David och Henrik Bäck höll på att köra över den med bil vid Galgberget.

Rapporter om ett vargliknande djur har också kommit från Bojsenburg och Främby. Inspektion av spåren har gjorts av Jägarförbundet.

– Vi har fått information om att man sett ett djur som liknar varg i Främby. Och det är inte osannolikt att det är en varg. Men det kan också vara en lösspringande hund, säger Mats Hallin vid länsstyrelsen.

Det skriver Dalarnas tidningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".