1 av 2
Ole-Isak Mienna. Foto: A-M Ahlén/SVT Sápmi.
2 av 2
Allt fler läser oddasat.se. Foto: A-M Ahlén/SVT Sápmi.

All time high för oddasat.se

Rekordmånga besökte oddasat.se och Sameradions webb under februari. Oddasat.se hade närmare 24.400 unika besökare och Sameradion hade närmare 32.000 besökare.

För bägge sidorna är det en höjning med närmare 4.000 unika besökare sedan förra toppnoteringen i november 2010.

– Jag tror samarbetet mellan SVT och Sveriges Radio gör att folk hittar till sidan och är nyfikna. Men vi är också aktiva på sociala medier både på Facebook och Twitter. Där hittar vi ny publik, säger Sameradions kanalchef Ole-Isak Mienna.

Besöksantalet är högt med tanke på att Sametinget beräknar antalet samer i Sverige till 20.000 personer, men andra beräkningar visar att det är närmare 40.000 samer.

I jämförelse med de andra minoritetspråkswebbarna inom Sveriges Radio är det bara den arabiska webben med 91.000 unika besökare och finska webben med närmare 60.000 unika besökare som är större, men de vänder sig å andra sidan till betydligt större målgrupper.

Och vad för nyheter är mest populära?
– Där visar statistiken att nyheter från sametinget och tabloidnyheter är de mest klickade med rubriker som "Misstänkt för våldtäckt", "Samepolitiker i slagsmål" och "Renbonde söker fru", avslutar Ole-Isak Mienna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".