SAMETINGET

Översyn kostar en halv miljon

Sametinget planerar att med hjälp av Ekonomistyrningsverket (ESV) se över verksamheten på kansliet. Totalt kommer det att kosta en halv miljon kronor.

Styrelsens ordförande Ingrid Inga, Samelandspartiet, informerade på onsdagen fackförbunden om planerna på en översyn av kansliet. I det arbetet tänker Sametinget ta hjälp av Ekonomistyrningsverket (ESV).

Översynen gäller bland annat arbetsfördelning, handläggning och ekonomihantering. Den totala kostnaden beräknas till en halv miljon kronor och ska finansieras inom tillgängliga anslag.

Fackförbundet ST Sápmis företrädare på Sametinget, Marie Enoksson säger att de i grunden är positiv till en översyn av verksamheten, men att det kan diskuteras hur det ska genomföras.

Från ST Sápmis sida invänder man sig dock mot Ingrid Ingas beskrivningar om att kansliet inte fungerar.

 – Vi har förbättrat verksamheten hela tiden och vi har fått ett bra betyg från Ekonomistyrningsverket i deras EA-värdering, säger Marie Enoksson.

Tidigare artiklar:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: