Lycksele

Samisk talangjägare i hockey.

1:27 min

I söndags tog Sverige silver i Hockey-VM. Samiska Pierre Holmgren hade ett finger med i spelet.

Som hockeycoahch har han nämligen fostrat två av spelarna i laget.

- Det som jag gjort mest är ju spela ishockey själv då jag varit aktiv i olika klubbar. Tränarkarriären var väl inte tänkt att bli så märkvärdig, men de har spunnit på och jag har nu tränat pojklag, serniorlag och även på A-lagsnivå. Jag har haft länslag och en del har nog sett mig när jag varit i rutan på TV-pucken för Västerbotten, berättar Pierre Holmgren.

De senaste uppdragen har han jobbat mot pojklandslagen där jag varit scout och haft bra kontakt med de olika huvudtränarna. Han har också varit tränare på de olika landslagsläger.

Pierre säger det var spännande och se svenska ishockeylandslaget i förra veckans hockey-VM i Slovakien eftersom att han har tränat två av landslagsspelarna på pojkslagsnivå.

- Till exempel Tim Eriksson och David Rönnblad är spelare jag tränat under några års tid till och från, säger Pierre Holmgren

Hur känns då för dig att se hockeyVM och se dom här som du har tränat och nått upp till A-landslaget?

 - Det är ju en häftig känsla, känns ju som man är lite delaktig, säger Pierre Holmgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: